26 jun Volkoren speltmeeltaart met appel
voloren speltmeeltaart met appel
Lekkere taarten hoeven helemaal niet zo ongezond te zijn. Er zijn veel alternatieven voor geraffineerde suikers en je kan ze eigenlijk zo gezond maken als je zelf wilt. Dit taartje was een echte lekkernij. Heerlijk voor een zonnige buiten picknick. En ik vind het helemaal niet erg om mijn dreumes hier een stukje van te laten proeven. En ik laat haar verder wel echt suikervrij eten. Snoepjes en koekjes vind ik niet zo nodig voor die leeftijd. Maar er is genoeg lekkers te verzinnen gelukkig.
Ingrediënten
150 gr volkoren speltmeel
50 gram amandelmeel
10 gr kokosrasp
2 biologische eieren (het liefste van je eigen kippen)
2 theelepels wijnsteenbakpoeder
1 theelepel kaneel
Flinke scheut ahornsiroop (de echte donkere, uit een biowinkel) Je beslag moet vloeibaarder zijn dan je gewend bent van een taart. Je giet het in de bakvorm.
150 gr kokosolie (even smelten in een pannetje)
1 a 2 appels (afhankelijk van hoe groot ze zijn)
Werkwijze
Begin met het mengen van de droge ingrediënten. Voeg daarna de gesmolten kokosolie toe. En roer even door. Ahornsiroop mag je naar smaak toevoegen. Ik deed deze keer ongeveer 50 ml. Ik kijk altijd even naar hoe vloeibaar mijn beslag is, het moet niet te dun worden. Roer de eieren er voorzichtig doorheen.
Snijd de appel in kleine stukjes om door het beslag te mixen. En houd ook een deel appel over om daar partjes voor bovenop de taart van te maken.
Verwarm de oven voor op 160 graden en bak je taart in 40 a 45 minuten goudbruin.
Geen reactie's